Funkies New Posts Button Todays Posts Private Messages Main Forum
Funkies New Posts Button Subscribed Threads

User Tag List

Results 1 to 8 of 8

Thread: Flow restrictor

  1. #1
    Ry4n is offline Copepod
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Flow restrictor

    Hi! Im in need of changing the filters and membrane on my 75gpd RO unit. I've seen all the bits on your website. However, I plan to install a booster pump and read somewhere that you have to use a different restrictor. Can you send me a link of the right flow restrictor to get on a 75gpd system. !

  2. #2
    Whipitup's Avatar
    Whipitup is offline Moderator
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Manchester
    Posts
    11,473
    Thanks
    61
    Thanked 143 Times in 141 Posts
    Mentioned
    92 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Flow restrictor

    I may be wrong here, but as far as I know you don't need to change the restrictor as all the pump is doing is bringing the pressure up the the designed level. Make sure you attach the pump before the membrane and not before the pre filters as I did..............
    Cheers, Roger

    Expert - "X" is an unknown quantity, and a "spurt" is a drip under pressure.....


    My RSM 130D tank Diary. (now closed down)

    My 2 foot cube


  3. #3
    MaRiNe_MaDnEsS's Avatar
    MaRiNe_MaDnEsS is offline I need to get a life!
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Rochdale
    Posts
    7,319
    Thanks
    30
    Thanked 173 Times in 172 Posts
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Whipitup
    I may be wrong here, but as far as I know you don't need to change the restrictor as all the pump is doing is bringing the pressure up the the designed level. Make sure you attach the pump before the membrane and not before the pre filters as I did..............
    If he is changing the membrane its advisable he changes the restrictor also

  4. #4
    LittleOcean's Avatar
    LittleOcean is offline Free Advertisers
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Wolverhampton, West Mids
    Posts
    8,037
    Thanks
    452
    Thanked 202 Times in 198 Posts
    Mentioned
    301 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Hi,

    Yes your right, sometimes with a booster pump you can get a different ratio of good to waste water as the unit is optimized for mains pressure normally. However this does depend on the make up of your water, I would suggest getting the standard flow Restrictor to begin with , if you then find you get too much good water in relation to waste I will swap it for you no probs for the next one up which would be the 100 gpd Restrictor .

    Hth

  5. #5
    Ry4n is offline Copepod
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Flow restrictor

    Items received. Many thanks!

  6. #6
    LittleOcean's Avatar
    LittleOcean is offline Free Advertisers
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Wolverhampton, West Mids
    Posts
    8,037
    Thanks
    452
    Thanked 202 Times in 198 Posts
    Mentioned
    301 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    Your welcome, let me know how you get on.

  7. #7
    Ry4n is offline Copepod
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Flow restrictor

    Yup, will do. Just got my booster pump today so will set it all up tomorrow.
    Is there such thing as a seller feedback here as I'd like to comment on a very smooth transaction I had with you?

  8. #8
    LittleOcean's Avatar
    LittleOcean is offline Free Advertisers
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Wolverhampton, West Mids
    Posts
    8,037
    Thanks
    452
    Thanked 202 Times in 198 Posts
    Mentioned
    301 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Default

    mate appreciated, there was, can't see on my phone but it might be that it hasn't got added back on yet after the upgrade..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •